• 1026-title
  • 1090-title
  • 1089-title
  • 1062-title

Houtgestookte Hottub

ONLINE WEBSHOP >>

houtgestookte-hot-tub-hottub

MODELLEN & PRIJZEN ?

Oorsprong Hot Tub houtgestookt 

De Hot Tub houtgestookt vindt zijn oorsprong in Arctische gebieden. Aanvankelijk waren dit voornamelijk massief houten baden vervaardigd van massief hout.  Nadeel van deze generatie houtgestookte buitenbaden, was dat zij slechts een beperkte levensduur (lekkages na enige tijd)  hadden en vaak rechte wanden hadden. Als gevolg van deze rechte wanden en open bankjes moest je veel meer water opwarmen hetgeen resulteerde in een langere opwarmtijd.

Houtgestookte hottub met korte opstooktijden

ISBJØRN Hot Tubs heeft echter voor een LDPE kunststof binnenkuip gekozen voor al haar houtgestookte Hot tubs, welke ergonomisch zijn gevormd. Deze kuipen zijn voorzien van een schuine wand, gesloten bankjes en gaan bovenal levenslang mee !  De voordelen van deze benadering zijn dat je een levenslange kuip hebt, waarbij je veel minder water hoeft op te warmen om ervan te kunnen genieten. De opstooktijden variëren van ca 1,5-2,5 uur maximaal.

Dankzij deze uit 1 mal gegoten kunststof binnenkuipen gaat de houtgestookte hottub veel langer mee, en kunt u hem later zelfs ‘restylen’. Deze nieuwe generatie houtgestookte Hot Tubs behoudt daarom ook veel meer zijn waarde dan zijn traditionele houten hottub. Immers de binnenkuip gaat levenslang mee terwijl het hout slechts een decoratieve functie heeft gekregen.

enhoutgestookte hottub model utenfor

Binnenkachel of buitenkachel ? 

Wij leveren onze houtgestookte hottub met een binnenkachel, buitenkachel, of een tussenvariant. Een veelvoorkomende vraag is "Wat is beter ?". Dit hangt geheel af van wat u zelf belangrijk vindt. In grote lijn kan echter gezegd worden dat de houtgestookte Hottub met een binnenkachel vaak meer sfeer oproept, iets gezelliger is tijdens het baden vanwege het knapperende hout en het directer contact met het vuur (u zit letterlijk naast het vuur). Voordeel van de buitenkachel is dat de hottub sneller schoon is te maken (geen houten rekje, geen kachel in het bad waar stoffen aan kunnen kleven). Wat soms ook een rol speelt is dat de buitenkachel voor ouders met jonge kinderen iets meer veiligheid biedt.

hottub-houtgestookt

PRIJZEN & MODELLEN ?

Genieten in een houtgestookte hottub

Dankzij de intern ingebouwde TURBO kachel kunt u in het bad genieten van knisperend en knapperend houtvuur. Genieten in een houtgestookt heet buitenbad is genieten van de rust en natuur buiten, de fonkelende sterrenhemel, het knapperende houtvuur, het gevoel veilig omringd te zijn door het hete water, in een alsmaar kouder wordende buitenomgeving.

Een houtgestookte hottub voor hoeveel personen ?

Onze ISBJØRN Houtgestookte hottubs zijn in de basis te leveren in 2 verschillende afmetingen. Met binnenkachel in een 16o variant met interne kachel geschikt voor 2-4 personen, en een 180 variant met interne kachel geschikt voor 4-6 personen. Met buitenkachel is een 160 variant met externe kachel leverbaar geschikt voor 4-6 personen, en een 180 variant met buitenkachel geschikt voor 6-8 personen. 

Waar en hoe plaats ik een houtgestookte hottub ?

Gelukkig wegen de kunststof houtgestookte hottubs niet zo veel als een traditionele houten hottub. In dat opzicht is de plaatsing van een tub tegenwoordig een stuk eenvoudiger geworden. Een kunststof hottub is aan de onderkant voorzien van schuimisolatieringen. Hierop staat de Hottub. Dit betekent dat u de tub kunt plaatsen op eenvoudige tegels, houten vlonder of eenvoudig grind. Op gras of zand wordt afgeraden.  De levering zelf vind plaats met een palletwagen, indien u een doorgang naar de tuin heeft van minimaal 110 cm breed, dan rijdt onze chauffeur in 1 keer door naar de eindplek. Mocht u een dergelijke doorgang niet hebben, bespreek dit dan vooraf even met ons. Vaak is in overleg de tub wel over een schutting of hek te tillen, of kunnen we andere oplossingen bedenken.

hottub-houtgestookt

Wat kost een Hot Tub houtgestookt ?

​ISBJØRN Hot Tubs gaat voor kwaliteit in de eerste plaats, dat betekent dat u onze baden niet altijd met een ander houtegestookt bad kunt vergelijken. Op basis van 10 jaar ervaring met andere merken en eigen productie-ervaring weten wij als geen ander wat op de lange termijn belangrijk voor u is. De prijzen van een Hot Tub houtgestookt zijn dan ook gebaseerd op uitsluitend de allerbeste LDPE kunststof binnenkuipen (dikke kuipen van 8 mm), krachtige 40 kW houtkachels, een fraaie sfeervolle 16 cm brede thermowood houten rand aan de bovenzijde, en een rotvrije thermowood houten afwerking (klasse A).  Wilt u een overzicht hebben van onze prijzen, of wilt u een prijslijst downloaden.

Zoekt u een voordeliger alternatief, dan zijn er andere instapmodellen verkrijgbaar (geen ISBJØRN brandmerk) met dunnere kuipen en lichter kachels.

Waar kan ik een Hot Tub bekijken ?

kaart nederland showroom houtgestookte hottubs

 Telefoon:Bezoekadres :
   
Algemeen :    0031 (0) 633051666Rosbayerweg 105, 1521 RW Wormerveer
   
Joure :         0031 - (0) 513 414003  Tjeukemeer 3G, 8502 TH in Joure
   
Wormerveer :    0031 - (0) 633051666Rosbayerweg 105, 1521 RW in Wormerveer
   
Eindhoven :   0031 - (0)6 51133393  Langlaar 15, 5674 SK in Nuenen
   
Breda :  0031 - (0)6 18971184Begijneweide 5, 4891 TR in Rijsbergen
   
Achterhoek :0031 - (0)6 22798972Akkemansbeenweg 17, 7061 ZA, Ter Borg
   

Belt u voorafgaand aan uw bezoek even met ons verkooppunt of er iemand aanwezig is.

Galerij

Prijslijst ?          Aanvraag offerte ?