• 1026-title
 • 1090-title
 • 1089-title
 • 1062-title

Buitenkachel

 

Hot Tubs met een buitenkachel

badezuber-hottub-ofen-kachel

3 varianten buitenkachels

Een Hot tub met een kachel buiten het bad wordt ook wel een hottub met buitenkachel genoemd, of Hot tub met externe kachel. Door middel van een aanvoerslang in het bad loopt er - zodra u het bad gaat vullen - automatisch water naar de kachel. De kachel heeft een dubbele wand en omvat dus veel water rondom de vuurhaard. Hierdoor wordt een groot oppervlakte gecreëerd waarbij warmte overdracht plaats vindt. Zodra het vuur het water opwarmt, zal het warme water in de dubbele wanden gaan stijgen, net als warme lucht stijgt warm water en gaat naar boven. Boven in de kachel vind het water een uitgang naar het bad en zal heet geheel op natuurlijke wijze een weg terug vinden naar het bad. Eenmaal in het bad zal het hete water verder stijgen en zich gaan manifesteren aan de oppervlakte. Door deze beweging zal de kachel langzaam leeg lopen, en zal het hierdoor automatisch koud water aantrekken via de onderste verbinding tussen het bad en de kachel. De Hot Tub met kachel buiten wordt dus geheel op natuurlijke wijze opgewarmd, er is geen pomp nodig.

Hoe ver mag de kachel van de Hot tub staan ?

Dikwijls wordt ons de vraag gesteld op welke afstand de kachel van de Hot Tub mag staan. De hoofdregel hierbij is dat de kachel zo kort mogelijk bij de Hot tub dient te staan, dat wil zeggen zo'n 20 à 30 cm maximaal. Door de afstand zo kort mogelijk te houden is er een goede circulatie mogelijk en zal de kachel niet oververhit raken. Zou u een langere afstand aanhouden dan zou door te langzame doorstroming de kachel oververhit kunnen raken met alle gevolgen van dien.

Hoe warm wordt de kachel ?

De buitenkachel heeft als doel het water zo snel mogelijk op te warmen zodat u niet lang hoeft te wachten om van de Hot Tub te kunnen genieten. Het doel van deze kachel is echter niet om de omgeving op te warmen. Daar de kachel altijd dubbelwandig is, zal heet water de warmte opvangen en circuleren naar het bad zelf. Een veel gehoorde vraag is of de kachel aan de buitenzijde heet is. Dit is echter niet het geval, u kunt de kachel vaak het beste vergelijken met een centrale verwarming in huis. Deze is wel warm, maar je zult er niet je handen aan kunnen branden.

genieten in isbjorn ekstern

Voordelen externe kachel

Ofschoon de Hot Tub met interne kachel een unieke uitstraling heeft en erg gezellig en sfeerbepalend kan zijn omdat de kachel in het bad staat, kent de Hot Tub met externe kachel ook voordelen zoals :

 • De binnenkuip zelf is sneller te reinigen, geen kachel en rekje dat vuil aantrekt;
 • De externe kachel is iets makkelijker aan te steken ;
 • Meer ruimte als je vergelijkt met de zelfde diameter kuip;
 • Nog meer veiligheid voor kinderen.

Over het algemeen wordt de Hottub met interne kachel als iets sfeervoller of authentieker ervaren. De tub met externe kachel als praktischer in gebruiksgemak.

isbjorn-turbo-45kw

Prijzen modellen externe kachel ?

Wij leveren over het algemeen externe buitenkachels met een aluminium binnenzijde voor de snelste warmteoverdracht. Elke hottub buitenkachel heeft rondom de vuurhaard een dubbele wand. Zodra u de hottub vult met water zal ook de externe kachel zich in de dubbele wand vullen met koud water. Zodra de hottub gevuld is begint u met stoken en vindt er warmte overdracht plaats via de aluminium binnenzijde van de kachel. Het water in de tussen wand wordt warmer en gaat stijgen en via de bovenste buis terugcirculeren naar uw hottub.

Hottub-kachel-extern

3 varianten buitenkachels, de Basic 35 kW, de Komfyr 40 kW, de Turbo 45 kW

Varianten externe kachels

Wij leveren standaard 3 varianten externe kachels te weten:

 1. Basic 35 kW aluminium kachel (links);
 2. Komfyr 40 kW aluminium kachel - cylindrisch met glazen venster (midden),  (leverbaar met een zwart  (rvs is zwart gespoten) of een rvs front);
 3. Turbo 45 kW aluminium kachel - vierkant model met gecoate voorzijde.

Gemiddelde opwarmtijden afhankelijk van het model, seizoen en manier van opstoken tussen de 1,75 - 2,0 uur (gerekend vanaf 15 graden tot 38 graden).   

Technische gegevens kachel

Waarde

Basic 35 kW 

basic-35-kw-hottub-kachel

Komfyr 40 kW 

komfyr-40kw-hottub-kachel

Turbo 45 kW 

turbo-45kw-buitenkachel

Prestatie 

Afmetingen (lxbxh)

Afm. deuropening

Afmeting aslade 

Standaard deurtje

Kleur / Afwerking

Materiaal binnen

Materiaal buitenzijde

Kacheldoorvoeren

Diepte kachel binnen

Bijzonderheden:

35 kW

63 x 50 x 66 cm

27 x 23 cm

20 cm breed

gesloten

Zilver

Marine Aluminium

Aluminium, RVS frontje

30 en 63 cm hoog

57 cm

practische kachel

40 kW

75 cm hoog, 50 cm diam.

19,5 x 21,5 cm

17,5 cm breed

standaard met glas

Zilver met zwart/rvs frontje 

Marine Aluminium

Aluminium, frontje RVS

18 en 72 cm hoog

43 cm (diam.) x 51 cm (h)

sfeerkachel

45 kW

60 x 46 x 70 cm 

55 x 35 cm

--

gesloten

Zilver/zwart, voorzijde zwart

Marine Aluminium

Aluminum, frontje RVS

22 en 67 cm hoog

55 cm

practische kachel

Rookafvoer

Standaard zijn onze modellen uitgevoerd met een 15 cm diameter schoorsteen enkelwandig.  Op verzoek kan er echter met 15/21 cm dubbelwandig rookkanaal worden geleverd (zie afbeeldingen). Een dubbelwandig kanaal kan noodzakelijk zijn op moment dat een rookafvoerkanaal wilt realiseren door het dak. In dat geval is een dubbelwandig rookkanaal noodzakelijk ter voorkoming van brand.

Ook indien u de Hot Tub plaatst onder een afdak dan kunnen wij u het volgende leveren :

 • 30, 45 of 90 graden knikken (15 cm diameter, enkel- of dubbelwandig);
 • dakdvoorvoeren voor platte als ook schuine daken;
 • speciale trekkappen voor verbeterde trek.

Vraagt u gerust een offerte bij ons op voor de meerprijs.  Wij zullen van onze zijde altijd vooraf verifieren of alle pijpen goed op elkaar aansluiten.

Galerij

  Aanvraag offerte ?        Naar webshop ?