• 1026-title
  • 1090-title
  • 1089-title
  • 1062-title

Buitenkachel / Externe kachel

thermowood hottub buitenkachel isbjorn genieten in isbjorn ekstern

Voordelen externe kachel

Ofschoon de Hot Tub met interne kachel een unieke uitstraling heeft en erg gezellig en sfeerbepalend kan zijn omdat de kachel in het bad staat, kent de Hot Tub met externe kachel ook voordelen zoals :

  • De binnenkuip zelf is sneller te reinigen, geen kachel en rekje dat vuil aantrekt;
  • De externe kachel is iets makkelijker aan te steken ;
  • Nog meer veiligheid voor kinderen.

Over het algemeen wordt de Hottub met interne kachel als iets sfeervoller of authentieker ervaren. De tub met externe kachel als praktischer in gebruiksgemak.

Werking buitenkachel, externe kachel

Wij leveren over het algemeen externe buitenkachels met een aluminium binnenzijde voor de snelste warmteoverdracht. Op aanvraag zijn echter ook wel RVS buitenkachels leverbaar welke een langere opwarmtijd kennen (niet onze voorkeur). Elke hottub buitenkachel heeft rondom de vuurhaard een dubbele wand. Zodra u de hottub vult met water zal ook de externe kachel zich in de dubbele wand vullen met koud water. Zodra de hottub gevuld is begint u met stoken en vindt er warmte overdracht plaats via de aluminium binnenzijde van de kachel. Het water in de tussen wand wordt warmer en gaat stijgen en via de bovenste buis terugcirculeren naar uw hottub.

buitenspa isbjorn 160 ekstern  kunststof binnenkuip isbjorn ekstern 

ISBJØRN Ekstern met standaard 40 kW buitenkachel

Varianten externe kachels

Wij leveren standaard 2 varianten externe kachels te weten:

  1. ISBJØRN Ekstern met een 40 kW vierkante aluminium kachel (zwart gecoat);
  2. ISBJØRN Komfyr met een 40 kW cilyndrische aluminium kachel - zie ook rubriek model ISBJØRN Komfyr.

Gemiddelde opwarmtijden afhankelijk van het model, seizoen en manier van opstoken tussen de 1,75 - 2,0 uur (gerekend vanaf 15 graden tot 38 graden).   Voor alle kachelmodellen geldt dat ze ook te leveren zijn met glazen venster aan de voorzijde zodat u tijdens het branden het vuur kunt blijven zien. 

Tegen minderprijs is de ISBJØRN Hot Tub eventueel op aanvraag ook leverbaar met een lichtere kachel.

 isbjorn komfyr externe kachel

ISBJØRN Ekstern met 40 KW Komfyr buitenkachel

Standaard met 40 kW externe kachel

Om onze kwaliteitsstandaard hoog te houden leveren wij onze hottubs standaard met 40 kW externe houtkachels, deze zijn allen hamerslag gecoat, voorzien van een aslade, luchtregeltoevoer en 4 poten. De kosten van de kachel met toebehoren zijn al bij de standaard prijzen inbegrepen. Bij vrijwel allen ISBJØRN Hot Tubs is derhalve een opstooktijd van tussen de 1,5-2 uur realiseerbaar (ook in de winter). Indien gewenst is een lichtere kachel (22 kW of 30 kW) echter tegen minderprijs leverbaar. Wilt u daarvan gebruik maken dien dan even uw aanvraag in.

hottub externe kachel 160   externe kachel isbjorn hottubs

ISBJØRN Ekstern met standaard 40 kW buitenkachel

NIEUW : Inbouwhottub met externe kachel

Al vele jaren lang leveren wij inbouw hottubs met interne kachels omdat daarbij altijd sprake was van een natuurlijke circulatie. Sind 2017 zijn wij echter voorzichtig gestart met de productie van inbouw hottubs met externe kachels, voorzien van een langzame circulatiepomp en alarmbeveiliging. De alarmbeveiliging zal de gebruiker erop attenderen dat zodra de circulatie weg zou vallen, de kachel gedoofd zal moeten worden. Met de komst van deze variant inbouw hottubs, zien wij nieuwe mogelijkheden voor diegenen die hun zit- of loungehoek willen integreren met de hottub en de staande buitenkachel.  En wat dacht u van een inbouwspa voor buiten ?

Prijslijst ?       Aanvraag offerte ?       Online bestellen ?