• 1026-title
  • 1090-title
  • 1089-title
  • 1062-title

Hottub met binnenkachel

Voor optimale gezelligheid en sfeer in een houtgestookt buitenbad heeft ISBJØRN onder andere voor een aluminium TURBO binnenkachel gekozen. Een interne kachel of binnenkachel staat in zijn geheel in het bad en komt net boven de rand van de Hot Tub uit. Het water kan er derhalve nooit inlopen.

Werking interne kachel

Een interne kachel of binnenkachel staat in de hottub.  Voor uw veiligheid staat de kachel altijd achter een beschermpaneel geplaatst zodat u de kachel tijdens het baden niet kunt raken. De interne kachel heeft de vulopening aan de bovenzijde. Deze komt altijd een aantal centimeter boven het wateroppervlak uit zodat er nooit water in kan strommen. Bij een interne binnenkachel is het vervolgens de bedoeling dat u gaat  stoken op de bodem van de kachel waarbij veel vlammen gegenereert worden. 

Turbo binnenkachel

Het verschil ten opzichte van een buitenkachel (externe kachel) is dat de interne kachel iets meer sfeer en gezelligheid geeft tijdens het baden. U hoort het geknisper en geknasper van brandend hout, kunt tijdens het baden de kachel bijvullen en hoeft er niet uit om de kachel bij te vullen. Als mogelijk nadeel van de interne kachel valt te noemen het schoonmaken en legen van de kachel dat iets meer tijd vergt vergeleken met een externe variant.

Kenmerk van de interne TURBO kachel met 3 grote cylinders is dat u tijdens het branden goed zich heeft op het vuur, staand bij de Hot Tub kijkt u makkelijk in de kachel en heeft u beter controle over het proces. De vulmond van de kachel is groot zodat u er grote blokken hout in kwijt kunt, en as er nadien makkelijk uit kunt halen. 

Voordelen Turbo binnenkachel

Voordeel van de aluminium kachel is dat aluminium veel sneller de warmte afgeeft dan bijvoorbeeld RVS.  U kunt de ISBJØRN dan ook binnen ca. 1,5-2 uur opwarmen tot een temperatuur van ca. 38 graden.  Andere voordelen van de geplaatste  TURBO heater zijn :

  • De kachel heeft 3 forse cylinders in plaats van 1 (hierdoor snellere opwarming);
  • De bovenrand van de vulopening bevat een dubbel omgevouwen rand tegen vervorming bij oververhitting;
  • De kacheldeksel is vervaardigd uit RVS en zal niet vervormen;
  • Er is gekozen voor een degelijk deksel handvat zodat je goed grip hebt over een hete deksel.

 

 

Prijslijst ?    Aanvraag offerte ?     Online bestellen ?    Alleen de kachel ?