• 1026-title
  • 1090-title
  • 1089-title
  • 1062-title

Buitenspa kopen ?

<< Homepage

hottub-jetstream-buitenspa

Buitenspa voor buiten kopen ?

ISBJØRN Hot Tubs is producent en leverancier van houtgestookte of gasgestooke buitenspa's. In toenemende mate worden deze geleverd met geïntegreerde massagejets. In feite spreken al over de houtgestookte buitenspa. De verschillen met de moderne buitenspa zijn de laatste jaren kleiner geworden, doordat de houtgestookte buitenspa's enerzijds steeds beter hun warmte behouden, en ten tweede steeds sneller op te warmen zijn (minder volumeinhoud, krachtiger kachels). Wilt u dus een spa voor buiten kopen ? Bekijk dan ook eens de mogelijkheden die wij u kunnen bieden.

hot-tub-whirlpool-garten

Hoe werkt een houtgestookte buitenspa ?

Vanuit 8, 9, 10 of 12 venturyjets die in de zijwand worden gemonteerd, wordt er tegelijkertijd water en lucht horizontaal het bad in gespoten. In principe bestaat het hoofdsysteem uit een krachtige waterpomp die water aanzuigt uit het bad en via een verdeler en de jets horizontaal in de zijwand terugblaast in het bad. Door de hieruit ontstane stroomkracht van het water wordt er via de bedieningsknoppen in de bovenrand lucht aangezogen en eveneens via de zelfde jets het bad ingeblazen. U kunt dan ook tijdens het baden de kracht van de jets per zitvlak afzonderlijk reguleren

Het aantal zitvlakken met jets en de verdeling en posities van de jets kunt u zelf bepalen en aan ons doorgeven, bijvoorbeeld 2, 3 of 4 zitvlakken. Hiebij geven we enkele voorbeelden :

  • Tub met interne kachel : 2 zitvlakken met 4 of 5 jets bv., of 3 zitvlakken met ieder 3 of 4 jets;
  • Tub met externe kachel : 3 zitvlakken met 3 of 4 jets, of 4 zitvlakken met ieder 3 jets.

Vanuit het bad zijn de jets kwa richting te wijzigen. Door de kracht van de jets ontstaat een masserende werking die doet denken aan een buitenspa voor buiten...

Het totaalpakket bestaat uit een circulatiepomp (1500-2000 Watt ) die wederom geheel geïntegreerd onder de bankjes wordt geplaatst bij staande modellen, of in een techniekkist  bij inbouwmodellen. Er is geen krachtstroom benodigd. Middels de in de houten bovenrand geplaatste aan- en uitschakelaar kunt u de pomp inschakelen. De kracht van de jets kan vervolgens per zitvlak gereguleerd worden met de bedieningsknoppen die ook in de bovenrand zijn verwerkt (zie afbeeldingen). Tijdens het gebruik van de Tub kunt u uiteraard de massagejets ook uitschakelen.

buitenspa-kopen

Voor wie is deze buitenspa geschikt ?

De ingebouwde massagejets als aanvulling op uw houtgestookte Hot Tub vormen een ideale oplossing voor diegenen die twijfelen tussen het kopen van een jacuzzi en een houtgestookt bad. Eigenlijk is deze  'houtgestookte buitenspa  ' genieten van 2 werelden in één.

Overweegt u een Tub te kopen met Jetstream (of bubbels), dan zullen wij u tevens vragen naar uw tuinplan zodat we de Tub grotendeels naar uw eigen tuinsituatie kunnen aanpassen. Dit betekent concreet :

  • dat wij de zitvlakken met Jets zullen aanpassen naar de meest gewenste zitpositie (uitzicht naar uw tuin);
  • dat wij de aansluitingen voor de elektra en filter zullen realiseren naar uw opgegeven wensen;
  • dat wij bij inbouwmodellen kijken naar de plek waar de techniekkist zal worden gerealiseerd (afstand, positie etc..).

jacuzzi buiten spa techniekkist 

Soorten buitenspa's, Hot Tubs met jets

Onze buitenspa's voorzien van massagejets kunnen worden geleverd in verschillende uitvoeringen. Enerzijds kunnen de staande modellen worden uitgevoerd met 3 kacheltypen, te weten met een interne kachel, externe kachel of een tussenvariant (Utenfor). Anderzijds kunnen wij inbouw buitenspa's maken voor u met een interne of externe kachel. Met name ook de inbouw varianten kunnen leuke nieuwe resultaten opleveren. 

Creëer uw eigen privé Wellness

Met de ISBJØRN Spa kunt u uw eigen privé wellness creëren in bij huis. Wij denken graag met u mee wanneer u creatieve ideeën heeft voor een eigen wellness oase in eigen tuin. U kunt bijvoorbeeld een ISBJØRN Spa geheel of gedeeltelijk integreren met een terras, of in de bodem. Ook kunt u een zit of lighoekje maken met aansluitend een hoekje voor de sauna, dompelbad en hottub. Na gebruik van uw sauna heerlijk plonsen in een hottub, die ook als cold tub gebruikt kan worden bijvoorbeeld. Het voordeel van een eigen wellness hoekje is ook dat u een heel weekend een wellness weekend bij huis kunt houden en de deur niet meer uit hoeft. 

buitenspa-inbouw

Buitenspa houtgestookt en vorstperioden

Ofschoon onze LDPE kuipen vanwege haar unieke eigenschappen (taai, flexibel kunststof) de vorstperioden kunnen weerstaan, vraagt het gebruik van een Hottub met massagejets om extra aandacht bij vorstperioden. Dit ondanks het feit dat onze baden onder en rondom al zijn geïsoleerd en er speciale voorzieningen zijn getroffen voor de jetpomp.

Gebruikt u geen filter met bijverwarming, en u wilt de jets gebruiken tijdens vorstperioden dan raden wij u aan de tub altijd te legen na gebruik, en weer te vullen voor gebruik (hoofdregel). Wilt u bij aanhoudende vorstperioden het water er toch langer in laten staan, dan is dit in principe voor eigen risico.

Gebruikt u een filter met vorstbeveiliger, dan dient u de filter met vorstbeveiliger 24 uur per dag te laten circuleren. Werken bepaalde jets desondanks niet tijdens vorstperioden, dan mag u het systeem niet forceren, en dient u te wachten tot het weer gaat dooien. Het probleem lost zich dan vanzelf op.

buitenspa-spabuiten

Technische gegevens 

ItemWaarde / Mogelijkheden

Maximaal aantal jets op 1 pomp

Mogelijke verdeling aantal jets :

- 2 zitvlakken

- 3 zitvlakken

- 4 zitvlakken

Merk pomp :

Standaard positie Jet pomp bij staande Hot Tub

Standaard positie Jet pomp bij inbouw Hot Tub

Capaciteit pomp (staand tot en met 8 jets)

Capaciteit pomp (inbouw en staand 10 jets of meer):

Qmax:

Hoogte max. 

Max. watertemperatuur 

12

.

2 x 6 jets, 2 x 5 jets, 2 x 4 jets

3 x 2 jets, 3 x 3 jets, 3 x 4 jets

4 x 3 jets, 4 x 2 jets

Whirlpool Bath pump LX - TDA 200

Plaatsing onder geisoleerde bankjes

Plaatsing in techniekkist

1,5 HP

1,5 kW (2,0 HP) , 220 V

450 liter per minuut

16 meter

50 graden Celsius

Prijzen vanaf 3495,-- Euro 

Wij leveren hout- of gasgestookte buitenspa's, zowel staande als inbouwvarianten. Prijsindicaties inclusief massagejets treft u aan op deze site onder Prijzen buitenspa's of  Prijzen inbouwspa's.  Uiteraard zijn er veel meer mogelijkheden, wij raden u dan ook bij interesse een aanvraag in te dienen via Vraag of offerte. U ontvangt daarna een vrijblijvende aanbieding binnen 24 uur.

Galerij

Buitenspa bekijken ?

Het idee van een hout- of gasgestookte buitenspa spreekt u aan ?  Kom dan geheel vrijblijvend een keer een showmodel bekijken bij een van onze verkooppunten in Nederland of Belgie. Bij vrijwel alle verkooppunten kunt u een houtgestookte buitenspa bekijken, en in werking zien.  

hottub-showroom-verkoop

Verkooppunten in Nederland en Belgie 

Naar Luchtjets (bubbels)          Advies aanvraag ?