• 1026-title
  • 1090-title
  • 1089-title
  • 1062-title

Bubbelbad voor buiten (met kachel)

ONLINE WEBSHOP >>

bubbelbad-buiten

Geniet dubbelop van een hottub met bubbels

Wilt u uw Hot Tub verder uitrusten met een geïntegreerd bubbelsysteem, dan kunnen wij uw Hot Tub standaard uitrusten met 12 Luchtjets.  Het leuke van een houtgestookt bubbelbad voor buiten is dat u niet alleen van de Tub kunt genieten gedurende koudere avonden of wintermaanden, maar ook tijdens de zomerdagen als u eens wilt genieten van een 'verfrissend bewegend bad'.  Een houtgestookte Tub voorzien van bubbels is daarom dubbel genieten !

Hoe werkt een bubbelbad voor buiten ?

De standaard 12 luchtjets worden hierbij in de bankjes gemonteerd ca. 5 cm van de wandzijde en veroorzaken een verticale luchtbeweging in het bad. Middels de aan- en uitknop in de houten bovenrand, is het bubbelbad aan- en uit te schakelen. De luchtpomp (400 Watt, 220 V) is verder volledig geïntegreerd onder de bankjes. Middels een luikje in de zijwand is er toegang tot de pomp gerealiseerd.  Indien gewenst kunnen wij echter de luchtpomp plaatsen in een houten kist die op afstand geplaatst kan worden zodat u minder geluid ervaart tijdens het baden. 

Verder is het van belang om te weten dat een bubbelsysteem maximaal 30 minuten aan kan staan, waarna de pomp middels een thermische beveiliging af zal slaan. De luchtpomp heeft dan even tijd nodig om weer af te koelen. Na een tijdje kunt u dan het bubbelsysteem weer inschakelen.

bubbelbad-buiten-sprudelsystem-badefass

Verschillen in bubbelbaden voor buiten

Bubbelbaden voor buiten bestaan er al heel erg lang en zijn er tegenwoordig in verschillende uitvoeringen. Zo bestaan er goedkopere electrisch opgewarmde opblaasbare bubbelbaden. Nadeel hiervan is dat deze in praktijk een beperkte levensduur hebben en vaak na 1 seizoen in de schuur blijven liggen. Dan zijn er nog de electrische Spa's met geïntegreerde bubbelsystemen. Deze zijn een stuk degelijker maar moeten altijd electrisch opgewarmd blijven. Een hoge stroomrekening dus die jaarlijks wel tot 1200 Euro kan oplopen.

Het alternatief ?  Een houtgestookt  bubbelbad voor buiten van ISBJØRN. Dit zijn degelijke LDPE kuipen die levenslang meegaan, goed geïsoleerd zijn, en goed de verkregen warmte kunnen behouden. Natuurlijk moet je even wachten totdat het bad een aangename 38 graden heeft bereikt, echter langer dan 2 uur wachten de eerste keer is zeker niet nodig. De dag erna kan je met een half uurtje stoken al weer baden.

bubbelbad-buiten

Werkend bubbelsysteem, plezier voor alle gebruikers......

Plaatsing luchtpomp bubbelsysteem

In onze basis uitvoering plaatsen wij de luchtpomp altijd onder de geïsoleerde zitbankjes. Bij inbouw hottubs worden deze standaard altijd verwerkt in een techniekkist bovengronds. Deze kunt u dan op ca. 3-4 meter afstand van uw bad plaatsen op de veranda, in een schuur, houthok etc. Groot voordeel van de techniekkist op afstand van uw bubbelbad, is dat u tijdens het baden minder geluid ervaart van de pomp.  Om die reden kunnen wij op aanvraag ook bij staande modellen deze methode hanteren. Zo kunt u ook met een bubbelsysteem heerlijk in alle rust genieten van uw vrije tijd.

bubbelsysteem-techniekkist  

Techniekkisten alwaar wij de pomp in kunnen wegwerken (links alleen met luchtpomp, rechts met filter)

Een Hottub met bubbels tijdens vorstperioden

Ook al worden al onze bubbelbaden top geïsoleerd onder en rondom, toch vraagt het gebruik van een houtgestookt bubbelbad tijdens de winter extra aandacht. Hoofdregel hierbij is om de tub bij aanhoudende vorstperioden te legen na  gebruik en weer te vullen zodra u de tub gaat gebruiken. Wilt u het water er in laten staan dan is dat in principe voor eigen risico.

Gesteld dat u het bubbelbad vol laat staan met water bij aanhoudende vorstperioden dan zal de LDPE kuip weliswaar weinig te verduren hebben, echter kunnen de nozzles van de bubbels dicht vriezen. Warmt u het bad vervolgens op, dan kunt u het beste het eerste uur de bubbels niet gebruiken. Na een uur zullen de nozzles voldoende ontdooid zijn en kunt u de bubbels weer gebruiken. Mochten de bubbels niet werken of slechts gedeeltelijk dan is het beter om het systeem niet te forceren, en de bubbels even niet te gebruiken. Zodra de temperaturen buiten vervolgens weer boven nul zijn, zal het systeem weer normaal gaan functioneren. 

Technische gegevens

ItemWaarde

Aantal luchtjets

Plaatsing

Kracht luchtpomp

Gegevens pomp

Positie pomp staande modellen

Positie pomp inbouw modellen

Schakelaar

Bijzonderheden :

12

Evenredig verdeeel over zitvlak

400 W,  220 V

Airblower LX, 25 cm x 14 cm

Onder de bankjes, geisoleerd met ventilatierooster 

Pomp in techniekkist

Pneumatische schakeling

Altijd met zwanehals beveiliging en terugslagklep

Kwaliteit door 10 jaar (productie-)ervaring 

Wij garanderen dat de luchtjets lekkagevrij zijn dankzij de unieke ISBJØRN constructie en ervaring opgedaan sinds 2008.  Alle ISBJØRN Hot Tubs worden voor vertrek uitvoerig getest op goede werking en lekkagevrijheid. Wel zijn er voor de winterperioden bij vorst een aantal spelregels waar u rekening mee moet houden.

Hottub met bubbels zelf maken ?

Kwaliteit heeft zijn prijs, en daarom zijn onze luchtbubbelsystemen niet altijd de goedkoopste maar behoren wel tot de top van de markt weten wij uit ervaring met andere merken. Verschillen zitten hem in de plaatsing van de luchtjets, de isolatie rondom de pomp en de luchtjets en de uitvoerige testprocedures op lekkagevrijheid en levensduur. Mocht u echter zelf een dergelijk systeem willen monteren, dan is dat uiteraard mogelijk. U ontvangt dan van ons uitsluitend de onderdelen met daarbij de een montage handleiding.

Prijzen bubbelbaden voor buiten ?

Wij leveren al houtgestookte bubbelbaden vanaf 2895,-- Euro incl. btw. De ISBJØRN varianten zijn iets duurder. Bubbelbaden voor buiten zijn er in diverse uitvoeringen en kunnen geleverd worden met interne of externe kachel, staande of inbouwmodellen. Bekijk hierna de mogelijkheden :

hottub-bubbelsysteem-bubbelbad-buiten  bubbelbad-buiten-hottub-bubbels  bubbelsysteem-hottub

Stappen bij aankoop bubbelbad

Wij adviseren u tijdens uw orientatie voor een bubbelbad of hottub met bubbels de volgende stappen te volgen :

  1. Raadpleeg de informatie op deze pagina;
  2. Bepaal voor u zelf of een houtgestookt bubbelbad iets voor u is in verband met de stooktijd ;
  3. Bepaal voor u zelf o u liever bubbels wenst danwel massagestralen vanuit de wandzijde ;
  4. Bepaal voor u zelf of u een staand bubbelbad wilt of inbouw, een bubbelbad met interne of externe houtkachel;
  5. Raadpleeg de prijslijst op onze webshop;
  6. Bezoek een van onze showrooms ;
  7. Vraag een offerte aan.

Bubbelbad of Hottub met bubbels bekijken ?

Op diverse locaties in Nederland en Belgie staan bubbelbaden voor u klaar ter bezichtiging. U kunt er werkende hottubs met bubbels bekijken, en uitleg krijgen over de werking ervan. Belt u vooraf even wanneer u langs wilt komen, dan staat de koffie klaar ..

verkooppunten-showrooms-isbjorn

 Telefoon:Bezoekadres :
   
Algemeen :    0031 - (0)6 1704 6602  Spinnerstraat 16, 7461 TT in Rijssen
   
Joure :         0031 - (0) 513 414003  Tjeukemeer 3G, 8502 TH in Joure
   
Wormerveer :    0031 - (0) 6 55287582‬ Rosbayerweg 105, 1521 RW in Wormerveer
   
Eindhoven :   0031 - (0)6 51133393  Langlaar 15, 5674 SK in Nuenen
   
Breda :  0031 - (0)6 18971184Begijneweide 5, 4891 TR in Rijsbergen
   
   

Prijzen opties ?        Aanvraag offerte ?        Massagejets ?