• 1026-title
  • 1090-title
  • 1089-title
  • 1062-title

Zwembad

Met de zomer in aantocht denken vele mensen vaak wel eens aan een zwembad kopen voor de warme zonnige dagen in eigen tuin. Heerlijk badderen in de zonneschijn, zonder stress of drukte. Velen spreekt het ideee van een eigen prive zwembad of zwemvijver aan en willen in eigen tuin genieten. Nadeel van een zwembad zijn vaak het onderhoud en de korte tijd dat je er in Nederland van kan genieten.

Wanneer een Hot tub en geen zwembad kopen ?

Voor diegene die om die reden een zwembad minder voor de hand vind liggen, is een houtgestookte of gasverwarmde Hot tub wellicht de oplossing. Je kunt er wellicht niet in zwemmen, maar wel met de zonnige dagen tot laat in de avond genieten van lauwer of warmer water. Tevens is het voor vele ouders van kinderen de oplossing om het hele jaar door een 'zwembad' in eigen tuin te hebben. Kinderen vinden een Hot tub vaak helemaal geweldig om er samen met vriendjes of vriendinnetjes in te genieten. Wellicht dan toch maar een Hot Tub kopen ?

hottub-zwembad-kinderen

Verschil Hottub en zwembad

Grote verschil tussen een Hot Tub en een zwembad is natuurlijk het verschil in liters water. Bij een zwembad ben je daarom vrijwel altijd afhankelijk van een filterinstallatie, die onderhouden moet worden. Bij een Hot tub is deze noodzaak minder groot op moment dat je wekelijks het water wilt verversen, of soms de tub tijdelijk leeg wilt laten staan om dat je er gedurende een bepaalde periode minder gebruik van maakt.  Een ander verschil is uiteraard de verwarming middels een kachel of geiser, waardoor je de Hot Tub ook in de avond of in de winter kan gebruiken. 

TIP:  De inbouw Hot tub

zwembad-hottub-kopen

De laatste 5 jaar is de zwembaden markt, de jacuzzi markt en hot tub markt meer naar elkaar toegegroeid. Steeds meer is mogelijk. Zo zijn er tegenwoordig de Hot Tubs houtgestookt die net als een zwembad geheel of gedeeltelijk ingebouwd worden in de aarde, of een terras. Hierdoor krijg je meer privacy. Zittend vanaf je terras krijg je zodoende een beetje het zelfde effect als een zwembad, zeker als je het bad ook nog eens leuk uitrust met een paar LED lampjes.

Grote verschil met de houtgestookte inbouw Hot tub in vergelijk met een zwembad is natuurlijk dat je tot in de diepe avonduren kan genieten van je Hot Tub vanwege het warme water.

Modellen & Prijzen                  Zwembadfilter ?