• 1026-title
  • 1090-title
  • 1089-title
  • 1062-title

Gebruik Hottub tijdens vorstperioden

hottub-winter-vorst

Een veelgehoorde vraag bij vorstperioden is wat te doen met het water in de Tub tijdens vorstperioden ?

Binnenkachel en vorst

Algemeen adviseren wij u bij (aanhoudende) vorstperioden het bad te legen.  Mocht het water rondom de kachel bevriezen dan zou dit de kachel of het beschermrek kunnen beschadigen. Laat u het water in bad staan tijdens strenge en aanhoudende vorstperioden, dan is dit voor eigen risico. Uiteraard hebben wij tips voor u dat u het water eventueel wel zou kunnen laten staan.

Buitenkachel en vorst

Ook bij baden voorzien van een buitenkachel is het bij (aanhoudende) vorstperioden verstandig om het bad, maar zeker ook de kachel te legen. Immers de kachel heeft een dubbele wand waarin het water circuleert. Bij bevriezing ervan zou de kachel schade kunnen oplopen. Een tussenoplossing zou nog kunnen zijn om een paar extra afsluiters  tussen de kachel en de hottub te plaatsen, zodat u alleen de kachel maar hoeft leeg te laten. Wanneer de kachel brandt (in werking is) mogen de afsluiters nooit gesloten zijn, deze moeten open staan anders zal de kachel verbranden. 

Ter voorkoming van al te lange stooktijden is het bij vorstperioden soms aan te raden om het bad te vullen met lauw of warm water.  De stooktijd kan zodoende ook in de winter beperkt worden tot ca. 1-1,5 uur.

Filter en vorstperioden

Beschikt u over een filterinstallatie dan is het raadzaam deze in een vorstvrije ruimte te plaatsen zoals garage, bijkeuken etc. Bij vorst zal het filtersysteem, indien deze niet vorstvrij staat, kunnen bevriezen. Dit is voor eigen risico.