• 1026-title
 • 1090-title
 • 1089-title
 • 1062-title

Afwerking inbouw hottub

Bij de plaatsing van een hottub die ingebouwd wordt in de aarde of terras, komt vaak iets meer bij kijken. Tevens biedt het u de gelegenheid om het geheel helemaal af te werken naar eigen fantasie en stijl. Aan de orde komen daarom de volgende zaken :

 • Geheel inbouwen
 • Gedeeltelijk inbouwen
 • Geheel of gedeeltelijk ombouw ?
 • Integratie met zithoek 
 • Afwerking rondom de tub
 • Tuinaanleg 
 • Sfeerverlichting
 • Inbouw met gasverwarming

Geheel  ingebouwde hottub

Met de inbouw hottub kan je naar geheel eigen fantasie je eigen wellness oase inrichten. Gaat u de inbouw kuip helemaal inbouwen in uw terras dan wordt er vaak voor een houten afwerking rondom gekozen waarin de strakke witte of grijze kuip wordt verzonken. Het geheel ziet er dan erg strak uit. Wij kunnen in dat geval de bovenrand strak afwerken zodat deze mooi aansluit met uw terras. Dit geldt uiteraard voor zowel de tub met interne kachel als externe kachel.

hottub-geheel-inbouwen     hottub-externe-kachel-inbouwen

Geheel ingebouwde kuipen leverbaar vanaf 1650,-- incl. kachel , bekijk ze in onze webshop

Gedeeltelijke inbouw hottub

Voordeel van de gedeeltelijk ingebouwde hottub is de betere instap, je kan eerst op de rand gaan zitten en dan laat je je langzaam het water inglijden. Tevens behoud je zo nog een beetje uitzicht om dat je net iets verder van je af kan kijken tijdens het baden. De gedeeltelijke inbouw hottubs kunnen door ons van thermowood worden voorzien, echter u kunt zelf ook de tub afwerken met natuursteen, rotsen of andere materialen. Wij staan open voor nieuwe ideeën.

inbouw hottub interne kachel     inbouw hottub externe kachel

Meestal wordt de tub met 40 cm met hout omkleed, en 65 cm ingegraven.

Integratie met uw zithoek

Leuke creaties worden gemaakt wanneer de hottub wordt geïntegreerd met de zithoek, loungehoek of terras. Enerzijds heb je tijdens het baden contact met diegenen die zitten in de zithoek of loungehoek, anderzijds kan je bij inbouwhottubs met een buitenkachel de kachel mooi integreren in een zithoek. Een 2 in 1 oplossing dus. Met name sinds wij inbouw hottubs zijn gaan maken met buitenkachels (en beveiliging) zijn deze varianten steeds populairder geworden. 

inbouw-hottub-terras    kijk vanuit je tub naar het terras

Zittend in je hottub maak je nog altijd deel uit van de zit- of leefhoek.

Ombouw rondom de inbouwtub

Wilt u een hottub inbouwen en wilt evt. overtollige ruimte mooi afdekken, bijvoorbeeld in verband met een filterinstallatie, of techniekkist voor de bubbels of jets ? Dan kunnen er wij samen met u kijken naar eventuele ombouwmogelijkheden. Zo wordt er dikwijls gekozen voor een catwalkopstelling om een ronde ruimte rondom de tub fraai te decoreren. Hieronder kan dan evt. de filter geplaatst worden. Nog een andere mogelijkheid is dat de "inbouw' tub zelf in zijn geheel wordt voorzien van een houten platform waarin de kuip wordt verzonken. Voordeel van dit laatste is wederom dat u een leuk uitzicht behoudt.

      

Inbouwtub als dompelbad bij sauna..

Een nieuwe trend zijn de koude dompelbaden bij een sauna. Maar wist u dat u daarbij ook heel mooi een hottub kunt combineren. Enerzijds kunt u de inbouw hottub gebruiken als koud dompelbad, maar anderzijds ook gebruiken als hete hottub. Wij maken daarbij in toenemde mate steeds meer hottubs die gedeeltelijk worden ingebouwd met een kachel buiten het bad. Eenmaal voorzien van een luxe inlooptrap heeft u dan een prachtig dompelbad (cold tub) dat ook dienst kan doen als hottub.

dompelbad-hottub    inbouwhottub-tevens-dompelbad

inbouwtub-tevens-dompelbad    inbouwhottub-dompelbad-dompelton

Ook is het mogelijk om de tub eerst in te bouwen als dompelbad bij uw sauna, maar later in de toekomst uit te bouwen naar een Hot Tub met buitenkachel. Wij zullen in dat geval al bij productie de benodigde doorvoeren met afsluiters voormonteren.

Speciale tuinaanleg...

De inbouw hottub kan worden gecombineerd met speciale tuinaanleg. Overweegt u de aanleg van een tuin naar eigen stijl, overweegt u dan eens de mogelijkheid om daarbij een inbouwhottub te integreren. Wij hebben in de tijd al vele varianten voorbij zien komen en zullen er een aantal de revue laten passeren.

Inbouwtub 'Romeinse stijl' -  Strakke patronen, de bruine gebinten ogen als pilaren tegen de zwarte achtergrond.

inbouw-hottub-ruine-stijl

De Inbouw hottub in ruïne stijl - een mooie houten vlonder omgeven door halve muurwerken.

Hottub-houten-muur

'Houthakker stijl' afwerking - warm en sfeervol

Prijzen                 Webshop-inbouw