• 1026-title
  • 1090-title
  • 1089-title
  • 1062-title

Het weer

Ideaal hottub weer

Het ideale weer om je hottub te gebruiken is natuurlijk wanneer het kouder wordt in de avond, of bij kouder winterweer. Het contrast tussen het hete dampende water in de tub en de koude buitenlucht levert leuke taferelen op zoals dampend water. Vaak als je even uit je hottub gaat en wilt bijkomen voel je weinig van het koude weer. Vergelijk het met een opgietsessie bij een sauna. Zodra je bent uitgerust kan je jezelf weer langzaam in je hottub laten weggllijden. Even denk je heb ik hier ingezeten, want het voelt dikwijls heter aan, maar eenmaal weer in bad voel het 5 minuten later alsof het niet anders is geweest. 

check-weerbericht-gebruik-hottub

Bekijk het weerbericht of de weersverwachting

Gebruik je de tub vaak op gezette tijden en wil je een leuke hottub sessie plannen samen met je vrienden ? Dan is het niet onverstandig om even het weerbericht te controleren. Wil je namelijk tubben dan is het vaak minder leuk om bij regen, onweer of harde wind je tub te gebruiken. Wil je de weersverwachtingen of het weerbericht controleren bekijk dan bijvoorbeeld even weeronline.nl of buienradar.nl 

Hottub in de winter en vorstperioden

weer-sneeuw-hottub

Zoals gezegd is het gebruik in de winter het leukste vanwege het contrast in binnen- en buitentemperatuur. Wel zult u bij gebruik in de winter goed moeten nadenken wat u zult moeten doen na gebruik van de hottub. Gaat het bijvoorbeeld 's nachts hard vriezen (meestal Overijssel, Drenthe, Friesland, Groningen,Gelderland, Limburg) dan is het verstandig om of de kachel te legen of zelfs de tub met kachel te legen. Indien u een filter met spiraalverwarming heeft echter kunt u het water er in laten staan zolang de pomp maar 24 uur per dag blijft circuleren.

Hottub en Regen

Op zich kan je best een hottub gebruiken tijdens een regenbui, echter is het stoken vooraf geen pretje. Vaak gaat men bij dit weer dan ook niet tubben. Een oplossing waar je bij aanschaf echter al aan kan denken is, om de tub onder een overkapping of prieeltje te plaatsen. Of alleen de kachel onder een overkapping. Je kan dan in elk geval droog stoken en daarna lekker in bad plensen.

Hot Tub in de zomer

hottub-zomer-whirlpool

Het gebruik van een hottub in de zomer lijkt in eerste aanleg het meest op het gebruik van een klein zwembad. In dat geval echter wel een zwembad voor zomer en winter ! Om die reden is de houtgestookte hottub ook zo populair in Scandinavie en Nederland, immers de weersomstandigheden zijn hier vaak griliger. De hottub biedt onder deze weersomstandigheden meer kansen om te baden. Een bijzonder leuke aanvulling op de houtgestookte hottub is overigens om je hottub uit te rusten met een bubbel- of massagejetsysteem. Je kan dan ook de tub gewoon vullen met lauwer water in de zomer, en genieten van bewegend of masserend water (Tip).

Hottub in de sneeuw

Een hottub in de sneeuw levert altijd leuke plaatjes op , en het gebruik is dubbel zo spannend ! Je kan bijvoorbeeld voor gebruik even lekker door de sneeuw rollen, je zelf met sneeuw inwrijven, en je dan langzaaaaam het bad in laten glijden... Voor kenners geen onbekend tafereel, voor de nieuwkomers een absolute aanrader.

Gebruik bij onweer is gevaarlijk

Niet geschikt om een hottub te gaan gebruiken is bij (dreigend) onweer. Het is gevaarlijk om bij onweer een Hottub te gebruiken, de tub maar ook de schoorsteen kunnen in theorie de basis vormen voor een inslag.

Stormachtig weer 

Heeft u een Hottub en er komt een zware storm (bijvoorbeeld kustprovincies Zeeland, Zuid Holland, Noord Holland), dan zijn er een paar dingen waar u op moet letten. Allereerst controleert u of de deksel goed blijft liggen en is verankerd met de tub zelf. Is dit niet het geval zet dan de deksel vast met een paar span- of sjorbanden of met een speciaal slot dat bij ons verkrijgbaar is.. Let ten tweede op of de schoorsteen goed vast zit, heeft u daar twijfels over dan is het wellicht beter om deze er tijdelijk af te halen.

Prijzen & Modellen                  Webshop