• 1026-title
  • 1090-title
  • 1089-title
  • 1062-title

Veel gestelde vragen

Waarin onderscheidt ISBJØRN zich van andere modellen ?

Wij hebben zonder twijfel de beste LDPE binnenkuipen die ergonomisch uit 1 stuk zijn gevormd, dit materiaal is onbreekbaar en gaat levenslang mee. Verder kunnen wij door middel van kleinschalige productie altijd maatwerk leveren voor standaard prijzen.  Ten derde lopen wij technisch voorop met oplossingen op gebied van filtratie en whirlpoolopties. Tot slot worden al onze Tubs geleverd door eigen mensen (kwaliteit vanaf ontwerp tot aan levering in uw tuin).

Wat is beter, een interne of externe kachel ?

Beide varianten hebben voor- en nadelen.  Een interne kachel heeft vaak meer uitstraling en meer sfeer omdat je dicht bij het vuur zit.  Een externe kachel daarentegen heeft meer praktische voordelen bij het schoonmaken van de kuip en de verwijdering van asresten.  In opwarmtijd zit er bij onze modellen geen verschil meer.

Hoeveel personen passen er in een Hot Tub ?

Uitgaande van gemiddeld postuur kunt u uitgaan van het volgende: Interne kachel : 160 cm kuip voor 2-4 personen, 180 cm kuip voor 4-6 personen.  Externe kachel : 160 cm kuip voor 4-6 personen, 180 cm kuip voor 6-8 personen.

Hoe houd ik het water schoon, heb ik een filter nodig ?

Gebruikt u een Hot Tub vrij onregelmatig (om de paar weken bv) dan kunt u prima een Tub gaan vullen en na 4-5 dagen weer legen.  Gebruikt u de Tub dan even niet dan laat u de tub leeg staan wat bij een kunststof tub prima kan. Wel wordt toevoeging van zuiveringstabletten tegen de algen aanbevolen.

Gebruikt u de een Hot Tub elke week met regelmaat, dan adviseren wij u een goede zandfilter met UV aan te sluiten op uw Hot Tub. De filter haalt de stoffen en vetten uit het water, de UV lamp werkt preventief tegen algen en bacterien zodat het water niet slijmerig en groen wordt.

Wat is beter een aluminium of RVS kachel ?

In principe is RVS van hoogwaardiger materiaal gemaakt dan aluminium. Aluminum heeft echter een veel lager smeltpunt dan RVS en heeft daarom een snellere warmteoverdracht die voor een Hot tub gewenst is. Daarom worden onze Hot tubs standaard geleverd met een aluminium kachel (voorzien van dubbele bovenrand tegen oververhitting) die de baden gemiddeld binnen 2 uur opwarmen. Geeft u echter de voorkeur aan een RVS kachel dan is dit uiteraard mogelijk.

Hoe werkt een externe kachel ?

Een externe kachel wordt met 2 rubberen doorvoeren met slangklemmen aan de buitenzijde van de Hot Tub bevestigd. Zodra u het bad vult wordt ook de kachel gevuld. De kachel heeft een dubbele wand zodat er water bevindt geheel rondom de brandhaard. Zo wordt er via een groot oppervlak in de kachel warmte afgegeven aan het water. Het hete water gaat stijgen en zoekt via het hoogste afvoer punt in de kachel een weg terug naar de Hot Tub. Hierdoor wordt er via de onderste opening weer koud water vanuit de tub aangezogen naar de kachel. Hierdoor spreken we van een natuurlijke circulatie. 

Kan ik het water er in de winter in laten staan ?

Ofschoon de LDPE binnenkuipen bevriezing doorstaan, wordt het afgeraden om bij aanhoudende vorstperioden de Tub vol te laten staan. Bevroren uitgezet ijs kan namelijk de kachel en het beschermrek beschadigen of de doorvoeren naar de externe kachel. Ook dient de externe kachel geen water meer te bevatten.  Wilt u juist in de winter gebruik maken van de Hot Tub dan is het volgende mogelijk:

  • Gebruik van een circulerende waterpomp met spiraalverwarming, u kunt het water dan wel laten staan;
  • Het bad vullen bij gebruik, en nadien weer legen;
  • Gebruik van een circulatiepompje bij de interne kachel bij lichte vorst;

Hoe snel kan ik de ISBJØRN Hot Tub opwarmen ?

De opwarmtijd van een Hot Tub wordt bepaald door het aantal liters water dat verwarmd moet worden en de capaciteit van de kachel. Onze kuipen zijn zodanig gevormd dat het aantal liters beperkt blijft, en onze kachels hebben minimaal een capaciteit van 30-45 KW !  Hierdoor kunnen al onze baden binnen 1,5-2,5 uur worden opgewarmd tot een aangename lichaamstemperatuur.

Wat is " Thermowood" ?

Thermowood heeft door een thermische behandeling dezelfde eigenschappen als Red Cedar. Het is echter geen houtsoort op zich maar kan worden gemaakt van diverse houtsoorten. Wij gebruiken alleen het beste donkere A klasse thermowood voor onze Hot tubs. Thermowood is onderhoudsvrij en heeft als voordeel als decoratief hout dat het niet meer zal werken.   Meer informatie treft u aan op de site.

Moet ik het hout ook onderhouden ?

In principe is thermowood onderhoudsvrij maar zal wel vrij snel vergrijzen (net als Red Cedar).  Zodra het hout dan nat wordt zal de mooie donkere kleur weer terugkomen.  Wilt u de donkere kleur altijd behouden (bv. de houten rand) dan raden wij u aan het hout 1 x per jaar te behandelen met speciale wax olie.

Mag ik chloor gebruiken ?

U mag beslist geen chloor gebruiken aangezien chloor de kachel kan aantasten.  Bij gebruik van chloor vervalt de garantie op de kachel.

Een Hot Tub met whirlpool opties, gaat dat wel ?

ISBJØRN Hot Tubs heeft als een van de weinigen geinvesteerd in houtgestookte Hot Tubs met whirlpoolopties zoals bubbels, jets of verlichting. Hierdoor kunt u enerzijds genieten van uw Tub als houtgestookte Hot Tub (contrast binnen en buitentemperatuur, vgl. met sauna) maar ook kunt genieten bij warmer weer van bewegend of masserend water (vgl. met jacuzzi).  Wij kunnen u garanderen dat al onze systemen (CE) volledig zijn getest en lekkagevrij zijn.

Wat is het verschil tussen "bubbels" en "massagejets" ?

Bubbelsystemen blazen via 12 luchtjets uitsluitend lucht in een verticale richting vanuit de bankjes naar boven. Massagejetsystemen blazen vanuit ca. 10 - 12 venturyjets in de wandzijde water en lucht in horizontale richting.  Steeds vaker monteren wij hierbij de jets per zitvlak zodat u optimaal kunt genieten van jetstream.