• 1026-title
  • 1090-title
  • 1089-title
  • 1062-title

Gebruik & onderhoud hottub

hottub-gebruik-genieten

In deze rubriek zullen wij een aantal tips en adviezen geven voor het plaatsen en gebruik van uw Hot Tub en het mogelijk onderhoud. Aan de orde komen het vullen en legen van uw Hot Tub, de opwarming, wateronderhoud en hoe u eventueel het hout kunt onderhouden. Klik op een van de volgende opties uit het submenu.

Plaatsing hottub

Waar dient u rekening mee te houden bij het plaatsen van uw hottub ? Aan de orde in deze rubriek komen de situatie met uw buurt of directe buren (rookoverlast ?), de ruimte die benodigd is voor uw hottub, en de vereiste ondergrond. Voorkom problemen achteraf en lees voor aankoop deze informatie goed door.

Opwarmen hottub

Ook al levert ISBJØRN  krachtige 30-45 kW houtkachels die uw tub zeer snel opwarmen, er zijn meer factoren die een snelle opwarming bepalen. Zo is het ook belangrijk dat u regelmatig het water mixed, een goede afdekking gebruikt, en stookt met het juiste hout.  Meer weten ?

gebruik-hottub-genieten

Hottub en vorstperioden

Een veelgestelde vraag is vaak hoe om te gaan met vorstperioden, immers in de winter is het mooi tubben. Toch is het belangrijk om te weten dat vorstperioden in acht genomen moeten worden bij een hottub. Het is belangrijk om de hottubkachel niet te laten bevriezen. 

Wateronderhoud hottub

Al onze hottubs zijn standaard al voorzien van filterdoorvoeren zodat u in de toekomst kunt bepalen of u een filterinstallatie wenst of niet. Gebruikt u geen filter dan zult u wekelijks het water moeten verversen, heeft u wel een goede filterinstallatie met UV belichting, dan kunt u wellicht het zelfde water ca. 2 maanden kunnen gebruiken.. 

Onderhoud houtafwerking

Wij werken standaard met thermowood houtafwerking, onderhoudsvrij en het werkt niet meer. Het hout zal na een aantal maanden net als Red Cedar een zilver grijze kleur vertonen. Wilt u een donkerbruine houtkleur behouden dan adviseren wij wax olie te gebruiken bij de  behandeling van het hout.

Prijslijst ?                          Advies of offerte ?